Hoofdpagina

Uit Hengelsportnet
Versie door Colani (overleg | bijdragen) op 1 jan 2024 om 14:00
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Welkom op de Hengelsportnet wiki.

Logo-09.jpg
Logo-09.jpg

Deze wiki is gemaakt met de bedoeling duidelijkheid te verschaffen in de wereld van hengelsport. Met de vele soorten van vissen, technieken, materialen en vissoorten is een wiki over hengelsport erg handig. Voor sommige van de onderwerpen zijn ook meerdere benamingen die eigenlijk hetzelfde betekenen. Er worden nog steeds vrijwel dagelijks nieuwe artikelen toegevoegd aan deze hengelsport encyclopedie. Momenteel staan er al 157 artikelen op deze site!

Voor beginners in de hengelsport en voor sportvissers die eens een andere soort van vissen willen proberen, is het vaak lastig om materie over sportvissen te lezen. Vaak wordt er in de uitleg van een materiaal of techniek al veel gebruik gemaakt van technische benamingen, waardoor het geheel onleesbaar wordt voor de leek of minder gespecialiseerde sportvisser. Op deze wiki is elke term aanklikbaar zodat men direct kan lezen wat er bedoeld wordt met de term.

Je kunt de zoekmachine aan de linkerkant van de site gebruiken, of gewoon rond klikken op bijvoorbeeld de materiaal onderwerpen zoals de hengel, molen, lijn, haken, dobber en lood. Ook zijn er overzichten van alle soorten aas, zoals kunstaas, lokaas of haakaas. Daarnaast is er ook een lijst van vissoorten waarop veel gevist wordt zoals witvis als brasem, kopvoorn, kolblei of roofvissen zoals snoek, baars of snoekbaars te bekijken. Uiteraard ontbreekt ook de karper (Cyprinidae) met zijn grote familie eigenlijke karpers of ook wel echte karpers niet.

En niet te vergeten onze groep KARPERVISSEN

Natuurlijk ook hier en daar wat geschiedenis, zo hebben we een mooie tijdlijn van 50 jaar OVB (Organisatie ter Verbetering van de Binnenvisserij) [OVB]

Fauna-02.png
Fauna-02.png

Je kunt op deze website geen hengelsport spullen kopen. Indien je opzoek bent naar een hengelsport winkel kun je online kijken bij een winkel als de webshop van Hengelsport Fauna op [1] of bezoek de winkel aan het Oeverkruid 20, 4941 VV te Raamsdonksveer.

Indien je zelf ook iets wilt toe voegen, dien je je zelf eerst te [REGISTREREN] en je email adres te bevestigen. Daarna kun je je eigen pagina's aanmaken en/of bestaande wijzigen.

Veel plezier met deze kennisbank van hengelsportnet!

--Een dag niet gevist, is een dag niets gevangen...... (overleg) 10 jun 2018 09:52 (CEST)