Kaas: verschil tussen versies

Uit Hengelsportnet
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Ook kaas kan gebruikt worden als aas, en dan met name als Haak aas. Kaas heeft een zeer intensieve geur wat snel opgemerkt wordt door de vis. Daarnaast heeft ee...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 5: Regel 5:
Eventueel kan men ook nog extra [[flavour]] of [[kleurstoffen]] toevoegen aan de kaas door de kaas eerst te laten smelten, de stoffen toe te dienen en vervolgens weer te laten harden. Snijdt vervolgens met een mes mooie blokjes voor op de haak.
Eventueel kan men ook nog extra [[flavour]] of [[kleurstoffen]] toevoegen aan de kaas door de kaas eerst te laten smelten, de stoffen toe te dienen en vervolgens weer te laten harden. Snijdt vervolgens met een mes mooie blokjes voor op de haak.


Net zoals [[kopvoorn]] een zwak heeft voor een [[kers]], heeft de [[barbeel]] een zwak voor kaas. Het vissen met kaas is daarom dan ook niet ongebruikelijk bij het vissen op barbeel. Overigens zijn ook andere vissoorten niet vies van een stukje kaas zoals kopvoorn. Echter springt de [[barbeel]] er bovenuit.
Net zoals [[kopvoorn]] een zwak heeft voor een [[kers]], heeft de [[barbeel]] een zwak voor kaas. Het vissen met kaas is daarom dan ook niet ongebruikelijk bij het vissen op barbeel. Overigens zijn ook andere vissoorten niet vies van een stukje kaas zoals [[kopvoorn]]. Echter springt de [[barbeel]] er bovenuit.

Huidige versie van 10 jun 2018 om 03:54

Ook kaas kan gebruikt worden als aas, en dan met name als Haak aas. Kaas heeft een zeer intensieve geur wat snel opgemerkt wordt door de vis. Daarnaast heeft een compacte en stevige vorm waardoor het goed aan de haak blijft zitten. Vooral bij het gebruik van de kazen Edammer, Goudse kaas of Emmenthaler dient de punt van de haak wel vrij te blijven. Doet men dit niet, dan kan men niet goed aanslaan in het geval van een aanbeet.

Wanneer men heel oude en harde kaas heeft, kan men deze ook wat zachter maken. Om de kaas zachter te maken dient men de kaas in een beetje melk te leggen en het geheel vervolgens een nacht te laten staan.

Eventueel kan men ook nog extra flavour of kleurstoffen toevoegen aan de kaas door de kaas eerst te laten smelten, de stoffen toe te dienen en vervolgens weer te laten harden. Snijdt vervolgens met een mes mooie blokjes voor op de haak.

Net zoals kopvoorn een zwak heeft voor een kers, heeft de barbeel een zwak voor kaas. Het vissen met kaas is daarom dan ook niet ongebruikelijk bij het vissen op barbeel. Overigens zijn ook andere vissoorten niet vies van een stukje kaas zoals kopvoorn. Echter springt de barbeel er bovenuit.